Truita de patata

Ingredients 

  • 6 ous ecològics

  • 2 cebes

  • 2 patates mitjanes per fregir

  • Sal

  • Oli d'oliva verge extra

Preparació de la truita de patates i ceba

  1. Pelar la ceba i tallar-la en juliana fina.
  2. Netejar i pelar les patates. Tallar-les per la meitat, després un altre cop per la meitat i finalment tallar-les a làmines fines. Han de quedar trossos més aviat petits i fins.
  3. Posar abundant oli d'oliva en una paella d'uns 20-25 cm de diàmetre. Quan aquest comenci estar calent, però no gaire, afegir la patata i ceba i coure a foc lent amb la paella tapada, remenant de tant en tant. Coure durant uns 30 minuts, fins que la patata estigui cuita i veiem que es desfà fàcilment quan la toquem. Hem de confitar la patata, no fregir-la.
  4. Quan quedin un parell de minuts per acabar la cocció de les patates i ceba, batre els ous suaument en un bol. No s'han de batre gaire, el punt just perquè es barregin bé els rovells i les clares.
  5. Quan les patates i la ceba estiguin prou cuites, apagar el foc i colar-ho per retirar l'excés d'oli.
  6. Afegir les patates i la ceba al bol dels ous i remenar, pressionant lleugerament les patates perquè es trenquin una mica. Deixar reposar la mescla 10 minuts. D'aquesta manera l'escalfor de les patates i la ceba començarà a quallar l'ou i ens servirà perquè l'interior de la nostra truita de patates i ceba quedi més cremós i sucós.
  7. Passat aquest temps, salar al gust la barreja d'ous, patates i ceba.
  8. Posar la paella de nou al foc amb una mica d'oli d'oliva. Quan estigui ben calenta, incorporar la barreja.
  9. Coure la truita de patates i ceba 2 minuts a foc suau si la voleu sucosa (si la voleu més feta, coure-la 1 o 2 minuts més). Donar-li la volta amb l'ajuda d'un gira-truites i acabar de coure-la 2 minuts més. Vigilar la intensitat del foc: si és massa potent ens cremarà la truita de seguida i si és massa baix quedarà una truita sense gaire color. El temps final de cocció de la truita dependrà de les mesures que haguem fet servir (si hem fet servir més o menys quantitat), la mida de la paella i la intensitat del foc.
  10. Per servir la truita de patates i ceba es pot acompanyar d'un parell de llesques de pa torrat amb tomàquet, oli i sal.
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar