Sopa de ceba

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 5 cebes de Figueres

    150 g de formatge

    4 llesques de pa

    4 escalunyes

    2 cabeces d'alls

    1.100 ml brou de gallina

    1 branquilló de farigola

    Vi ranci

    Vinagre de poma

    Mantega

    Oli OVE

    Cibulet

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem cinc cebes de Figueres amb la pela en una safata al forn, preescalfat a 180º.
  2. Quan hagin passat 15 minuts, afegim a la safata una cabeça d'alls i ho deixem tot junt 30 minuts més (45 per a la ceba, 30 per als alls).
  3. Quan hagi passat el temps de forn, ho traiem i deixem que les cebes i els alls es vagin refredant.
  4. Pelem quatre escalunyes i les tallem a la juliana.
  5. Posem una cassola al foc i hi afegim un raig d'oli, una nou de mantega, les escalunyes tallades i un branquilló de farigola. Ho enrossim tot uns 20 minuts.
  6. Pelem les cebes cuites al forn i les tallem a la juliana.
  7. Traiem de la cassola la farigola i hi afegim les cebes tallades a la juliana, la sal, el pebre i ho enrossim.
  8. Tirem un raig de vi ranci a la cassola i un raig de vinagre de poma. Deixem que se n'evapori l'alcohol.
  9. Afegim 1.100 ml de brou de gallina a la cassola i deixem que faci xup-xup vint minuts.
  10. Traiem la polpa de les cabeces d'all cuites i n'untem quatre llesques de pa. Ho reservem.
  11. Ratllem 150 g de formatge
  12. Emplatem la sopa en quatre bols individuals, posem una llesca de pa amb all a cada vol i hi tirem el formatge ratllat.
  13. Gratinem tots els bols a 220 graus fins que es fongui el formatge.
  14. Acabem el plat amb una mica de cibulet per sobre.
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar