Sopa de ceba

INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
5 cebes de Figueres
150 g de formatge
4 llesques de pa
4 escalunyes
2 cabeces d'alls
1.100 ml brou de gallina
1 branquilló de farigola
Vi ranci
Vinagre de poma
Mantega
Oli OVE
Cibulet
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem cinc cebes de Figueres amb la pela en una safata al forn, preescalfat a 180º.
- Quan hagin passat 15 minuts, afegim a la safata una cabeça d'alls i ho deixem tot junt 30 minuts més (45 per a la ceba, 30 per als alls).
- Quan hagi passat el temps de forn, ho traiem i deixem que les cebes i els alls es vagin refredant.
- Pelem quatre escalunyes i les tallem a la juliana.
- Posem una cassola al foc i hi afegim un raig d'oli, una nou de mantega, les escalunyes tallades i un branquilló de farigola. Ho enrossim tot uns 20 minuts.
- Pelem les cebes cuites al forn i les tallem a la juliana.
- Traiem de la cassola la farigola i hi afegim les cebes tallades a la juliana, la sal, el pebre i ho enrossim.
- Tirem un raig de vi ranci a la cassola i un raig de vinagre de poma. Deixem que se n'evapori l'alcohol.
- Afegim 1.100 ml de brou de gallina a la cassola i deixem que faci xup-xup vint minuts.
- Traiem la polpa de les cabeces d'all cuites i n'untem quatre llesques de pa. Ho reservem.
- Ratllem 150 g de formatge
- Emplatem la sopa en quatre bols individuals, posem una llesca de pa amb all a cada vol i hi tirem el formatge ratllat.
- Gratinem tots els bols a 220 graus fins que es fongui el formatge.
- Acabem el plat amb una mica de cibulet per sobre.