Ratatouille

Ingredients
- 500 gr d'albergínia
- 375 gr de carbassó
- 2 cebes
- 1 pebrot vermell
- 5 grans d'all
- 750 gr de tomàquet
- 125 ml d'oli d'oliva verge extra
- Julivert fresc picat al gust
- Farigola fresca al gust
- Alfàbrega al gust
- Sal i pebre al gust
Elaboració
Hem de començar tallant l'albergínia en trossets petits i ficant-los en un bol amb sal per a que perdi la seva amargor. Mentrestant tallem la resta d'hortalisses, la ceba en trossets finets, el pebrot en trossos més grans i el carbassó en rodanxes i aquests últims en quatre parts.
Sofregim la ceba i quan estigui tova afegim els pebrots i tres grans d'all, els traiem i sofregim amb una mica més d'oli el carbassó. Quan estigui llest ho fiquem amb la resta d'hortalisses.
Tallem els tomàquets, afegim la resta d'oli i els sofregim amb les herbes al gust i amb la resta de grans d'all que ens quedaven. Els aixafem fins a fer una mena de salsa i afegim a dins les hortalisses ja fetes. Ho cuinem tot junt durant uns 10 minuts a mig foc, baixem el foc i ho tormen a deixar, aquest cop durant 20 minuts.
Després ho fiquem tot a una safata amb una bona presentació com la de la foto, ajuntant les hortalisses en rodanxes i formant un cercle.