Pastís de pinya

INGREDIENTS
Base
200 gr.Pinya natural
3 Ous
2 Iogurt de pinya
180 gr.Sucre
80 gr.Maizena
75 gr.Mantega
Decoració
5 o 6Gerds
4 rodellesPinya naturalAlmívar
ELABORACIÓ
1. Preescalfem el forn a 180º.
2. Si tenim una pinya sencera, abans de començar a preparar la base del pastís, caldrà pelar-la i tallar-la. 3 o 4 rodelles ben finetes les reservarem per la decoració del pastís i 200 gr. els farem servir per fer la massa.
3. Triturem 200 gr. de pinya amb una batedora o un robot de cuina i ho reservem.
4. Desfem 75 gr. de mantega i ho reservem.
5. En un bol afegim la pinya triturada, els ous, els iogurts de pinya, el sucre, la maizena i la mantega desfeta. Ho barregem tot amb una batedora o amb un robot de cuina.
6. Engreixem un motlle rodó i aboquem la massa que hem preparat.
7. Damunt la base que hem posat al motlle i posarem les 3 o 4 rodelles de pinya. Les rodelles han de ser fines per tal que no s'enfonsin quan les posem damunt la base. Es poden posar senceres, tallades per la meitat o en triangles, la decoració la pot fer cadascú al seu gust. Nosaltres hem fet 8 triangles de cada rodella i els hem anat posant en forma circular.
8. Ho posem al forn durant 40 minuts a 180º. El forn ha d'estar encès a dalt i a baix.
9. Passat el temps ho traiem i ho deixem temperar.
10. Un cop temperat, col·locarem els gerds al centre i pintarem la superfície amb almívar, que en el nostre cas ha estat aromatitzat amb una mica de rom.