Pastís de pastanaga

Ingredients
- 2 ous
- 110 g de sucre morè
- 150 ml d'oli de gira-sol
- 3 pastanagues ratllades
- 150 g de farina integral tamisada
- 10 g de llevat químic
- un pessic de sal
Per al glacejat:
- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 250 g de formatge d'untar (del tipus Philadelphia)
- 70 g de sucre en pols
- 1 culleradeta de vainilla en pols (o d'aroma de vainilla )
Preparació
- Bateu els ous i el sucre fins que agafin un to blanquinós. Afegiu-hi l'oli de gira-sol, a poc a poc, i remeneu fins que quedi integrat.
- Barregeu la farina, la sal i el llevat. Afegiu-ho a la barreja d'ous, sucre i oli. Amb una llengua pastissera, aneu remenant tot el conjunt perquè no s'abaixin els ous batuts.
- Poseu-hi la pastanaga ratllada.
- Engreixeu i enfarineu un motlle. Aboqueu-hi la massa de pastanaga, feu-la coure 30 min, a 180 ºC. Quan el pa de pessic estigui a punt, traieu-lo del forn amb molta cura i deixeu-lo refredar.
- Per al glacejat: bateu la mantega amb el sucre fins a aconseguir una crema molt fina. Afegiu-hi el formatge (procurant que no sigui fred) i la vainilla.
- Escampeu la crema per sobre del pastís, deixeu-la refredar i ja el podeu servir.