Muffins de plàtan

Ingredients (per a 6 muffins grans):

  • 250 g de plàtan madur, tallat a rodanxes i congelat

  •  120 g de farina d'ametlles

  • 3/4 de tassa (180 ml) de beguda vegetal al gust (soja, civada, arròs, ametlla, etc.)

  •  1/4 de tassa (60 ml) d'oli d'oliva verge

  • 115 g de panela de cultiu ecològic

  • 1 culleradeta de vainilla en pols.

  •  180 g de farina integral de blat de cultiu ecològic

  • 16 g de fècula de patata o de blat de moro (farina fina de blat de moro)

  • 2 culleradetes de llevat en pols

  •  1/2 culleradeta de sal marina fina ecològica del Parc Natural del Delta de l'Ebre de El Granero Integral

  • 40 g de figura  de cultiu ecològic de El Granero Integral, picats en trossos petits.

  •  40 g de dàtils sense os de cultiu ecològic de El Granero Integral, picats en trossos petits

Preparació

  • Una estoneta abans de començar amb la recepta traiem les rodanxes de plàtan del congelador perquè s'estovin una mica i després les xafem amb una forquilla fins a fer puré.

  • Preescalfem el forn a 180 º C i preparem un motlle de 6 muffins grans amb càpsules de paper.

  • En un bol gran i amb l'ajuda d'unes varetes de mà vam batre el plàtan picat, la farina d'ametlles, la beguda vegetal, la vainilla, l'oli i la panela. Barregem bé fins que no quedin grumolls grans.

  • En un altre bol tamisem la farina integral, afegim la fècula de patata, el llevat i la sal. Remenem bé per airejar la farina i assegurar-nos que el llevat es distribueix bé. Piquem a trossets petits els dàtils i les figues i els afegim al bol d'ingredients secs. Remenem una mica amb les mans per repartir les ensopegades i que així quedin ben arrebossats i no vagin al fons de la massa.

  • Afegir la barreja d'ingredients secs al bol d'ingredients humits. Barrejar bé amb moviments circulars i envoltants fins a obtenir una massa homogènia i bastant densa.

  • Abocar la massa dins de cada càpsula de muffin i escampar una mica de panela per sobre perquè la part superior dels muffins quedi més caramel·litzada.

  • Enfornar durant 30 minuts aproximadament, fins que en inserir un palet fi en el centre d'un muffin aquest surti net.

  • Deixar refredar dins el motlle durant 5 minuts sobre una reixeta i treure del motllo després perquè es refredin completament.


¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar