Muffins de plàtan

Ingredients (per a 6 muffins grans):
250 g de plàtan madur, tallat a rodanxes i congelat
120 g de farina d'ametlles
3/4 de tassa (180 ml) de beguda vegetal al gust (soja, civada, arròs, ametlla, etc.)
1/4 de tassa (60 ml) d'oli d'oliva verge
115 g de panela de cultiu ecològic
1 culleradeta de vainilla en pols.
180 g de farina integral de blat de cultiu ecològic
16 g de fècula de patata o de blat de moro (farina fina de blat de moro)
2 culleradetes de llevat en pols
1/2 culleradeta de sal marina fina ecològica del Parc Natural del Delta de l'Ebre de El Granero Integral
40 g de figura de cultiu ecològic de El Granero Integral, picats en trossos petits.
40 g de dàtils sense os de cultiu ecològic de El Granero Integral, picats en trossos petits
Preparació
Una estoneta abans de començar amb la recepta traiem les rodanxes de plàtan del congelador perquè s'estovin una mica i després les xafem amb una forquilla fins a fer puré.
Preescalfem el forn a 180 º C i preparem un motlle de 6 muffins grans amb càpsules de paper.
En un bol gran i amb l'ajuda d'unes varetes de mà vam batre el plàtan picat, la farina d'ametlles, la beguda vegetal, la vainilla, l'oli i la panela. Barregem bé fins que no quedin grumolls grans.
En un altre bol tamisem la farina integral, afegim la fècula de patata, el llevat i la sal. Remenem bé per airejar la farina i assegurar-nos que el llevat es distribueix bé. Piquem a trossets petits els dàtils i les figues i els afegim al bol d'ingredients secs. Remenem una mica amb les mans per repartir les ensopegades i que així quedin ben arrebossats i no vagin al fons de la massa.
Afegir la barreja d'ingredients secs al bol d'ingredients humits. Barrejar bé amb moviments circulars i envoltants fins a obtenir una massa homogènia i bastant densa.
Abocar la massa dins de cada càpsula de muffin i escampar una mica de panela per sobre perquè la part superior dels muffins quedi més caramel·litzada.
Enfornar durant 30 minuts aproximadament, fins que en inserir un palet fi en el centre d'un muffin aquest surti net.
Deixar refredar dins el motlle durant 5 minuts sobre una reixeta i treure del motllo després perquè es refredin completament.