Melmelada de tomàquet

Ingredients.
- 1 quilo de Tomàquets madurs.
- 500 gr. de Sucre de canya de cultiu ecològic.
- 1 Branca de vainilla.
- El suc de mitja llimona.
Elaboració.
- Primer de tot escollim els pots de vidre que farem servir, els netejarem ben nets i els bullirem durant 10 minuts amb aigua, així els esterilitzem i evitem problemes després.
- Per escalar els tomàquets, posem a coure una cassola amb abundant aigua. Quan comenci a bullir, tirem els tomàquets al aigua, els deixem 30 segons exactes, els retirem del aigua i els posem amb una cassola o a la pica amb aigua ben freda, perquè es refredin ràpidament.
- Quan ja estiguin freds, amb les mans traiem la pell al tomàquets(veureu que no costa res) i amb un ganivet els tallem el ull que es a on va la branca, i es una mica dur. Els tallem per la meitat i amb les mans o amb la punta de un ganivet retirem totes les llavors, una vegada nets els anem posant amb un colador perquè perdin el màxim d'aigua.
- Fent servir una fusta de cuina, els tallem a trossos ben petits, els posem en una cassola amb el sucre, el suc de mitja llimona i la branca de vainilla oberta per la meitat.
- Posem una cassola de fons gruixut i si es de ferro millor, al foc fort i quant comenci a bullir, remenem i baixem a foc baix.
- Deixem coure durant uns quaranta minuts, remenant de tant en tant, vigilant que no s'aferri a la cassola i no os esquitxi(en aquest pas hem d'estar molt atents, ja que s'aferra a la cassola amb molta facilitat i una cremada de melmelada fa mal).
- Retirem del foc la cassola, trèiem la branca de vainilla i seguidament anem posant la melmelada en pots de vidre, els tapem ben fort i els posem a coura al bany maria durant quaranta minuts.
- Els trèiem de la cassola i deixem refredar, els etiquetem i ja podem guardar al rebost o a la nevera.