Mandonguilles amb patata

ingredients
- Una safata de mandonguilles
- Tres o quatre patates
- Dos tomàquets
- Caldo de verdures
- Farina
- Oli, sal, llorer i pebre
Com faig la recepta sense morir en l'intent:
- Compra mandonguilles.
- Enfarina les mandonguilles, i salta-les. No anem menjar-nos-les fregides, així que no et passis amb l'oli, i no et passis amb la cocció. Deixa-les poc fetes, i reserva-les.
- Posa't a treballar la ceba. Ben xica, ben cuita. Dos minutets, sense passar-se.
- Ratllar tomàquets, la nova fase: Al final estem fent un sofregit, ja ho veus.
- Esberla les patates: i cap a la cassola! Ah, però és aquí la cosa varia. Trenca les patates, posa-les a dins, i cobreix-ho tot amb caldo vegetal. S'acceptaria fer-ho amb aigua, però ens neguem a deixar-ho per escrit. Ah per cert, si hi vols afegir pèsols, ara és l'hora.
- Cinc minutets, i que tornin les protagonistes: Mandonguilles endins. Vinga, en marxa, les teves mandonguilles amb patates són només a cinc minuts de la teva tràquea.
- Espera a què les patates s'hagin cuit, i llestos. Una mica de llorer per donar-hi gust, un caldo que ens farà les patates ell solet.