Compota de poma

Ingredients:
6-8 pomes segons la mida.
L'aigua mineral necessària per cobrir les pomes una vegada netes, tallades i posades a la cassola.
El sucre, depèn del gust de cadascun i de la varietat de la poma, com orientació podeu posar una cullera petita de sucre per cada poma.
La meva proposta: una vegada estiguin les pomes netes, trossejades i posades a la cassola, on faràs la compota, pots empolsar lleugerament amb sucre. Menys sempre és més.
Una branqueta de canyella o de vainilla.
Un trosset de pell de llimona.
El suc de mitja llimona
Preparació:
Netejar les pomes, pelar-les, treure el cor, la grana i alguna part malmesa, a continuació tallar-les en quarts.
Esprémer el suc de mitja llimona i posar la quantitat necessària per evitar l'oxidació.
Afegir la branqueta de canyella o vainilla segons el gust.
Posar les pomes, a foc mig-baix i portar a ebullició. Coure fins que la poma estigui cuita, uns 20 minuts aproximadament.
Remoure, de tant en tant, amb una cullera de fusta.
Retirar la cassola del foc.
Degustar temperat o esperar que es refredi i empotar en pots de vidre prèviament esterilitzats.
Duració aproximada un mes a la nevera. Si voleu conservar-la durant més temps pots posar els pots de vidre al bany Maria i conservar.